Omgaan met agressie

De-escalatiescan

“In het domein sociale veiligheid is het bekend dat de-escalerend vermogen zeer essentieel is voor een effectieve, maar vooral ook veilige beroepsuitoefening.”

Met de De-escalatiescan krijg je inzicht in iemands de-escalerend vermogen. Wat zijn de persoonlijkheidstrekken van die (potentiële) medewerker? Is hij of zij gemakkelijk, moeilijk of in het geheel niet goed in staat om de-escalerend op te kunnen treden?

Deze inzichten kunnen gebruikt worden voor verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling, of als input voor selectie- of ontwikkelgesprekken.

Wat is iemands de-escalerend vermogen?

Er is veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Natuurlijk is lang niet alles te controleren of te voorspellen, maar we weten inmiddels wel dat er een verband is tussen bepaalde persoonlijkheidstrekken en de-escalerend vermogen.

De De-escalatiescan biedt onder andere inzicht in stressbestendigheid, zelfvertrouwen, maar ook inlevingsvermogen en optimisme. Naast sociale vaardigheden en inzicht zijn deze zaken van groot belang in het ontwikkelen van de-escalerend vermogen.

Ook is bekend dat de effectiviteit van conflictgedrag toeneemt, wanneer men kan variëren in gedrag en men verschillende gedragingen kan combineren. Men moet vriendelijk zijn, maar niet te meegaand. Men moet krachtig kunnen optreden, maar niet gaan forceren. De beste conflict hanteerstijl is situatieafhankelijk. Dit vraagt om sensitiviteit en flexibiliteit, maar ook om daadkracht en ‘de handen uit de mouwen’.

Werkwijze

De (potentiële) medewerker ontvangt per e-mail een uitnodiging om de De-escalatiescan in te vullen. Deze bestaat uit twee vragenlijsten (persoonlijkheid en werkstijlen) en optioneel kunnen er intelligentietests worden ingezet. Het invullen van dit online assessment duurt ongeveer 40 minuten (inclusief intelligentietests 90 minuten).

Wat levert het op?

Na het doorlopen van het online assessment wordt er een rapport gegenereerd. Dit kan direct worden gedownload en wordt na goedkeuring doorgestuurd naar de opdrachtgever. Er is een rapport beschikbaar voor de kandidaat (met gerichte ontwikkeltips) en voor de recruiter/interviewer (met interviewvragen).

Wil je meer informatie ontvangen per e-mail of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Wat is het?

Een online assessment dat inzicht biedt in iemands persoonlijkheidstrekken en de-escalerend vermogen. In te zetten bij selectie en ontwikkeling.
Wat levert het op?

Wat zijn de persoonlijkheidstrekken van die (potentiële) medewerker? Wat is zijn of haar de-escalerend vermogen? Met ontwikkeltips en interviewvragen.
Wat houdt het in?

Twee vragenlijsten: persoonlijkheid en werkstijlen (duur circa 40 minuten). Optioneel kunnen er intelligentietests aan worden toegevoegd.
Waar?

Het online assessment kan thuis of op het werk (op een rustige plek) worden ingevuld.

Hoe kunnen wij jou helpen?