Safety Leadership

Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het versterken van de veiligheidscultuur. Inzicht in teamdynamieken helpt hierbij.

Meer info of een afspraak?

Safety leadership

Organisaties stoppen veel energie in veilig werken. Vrijwel alle leidinggevenden geven aan dat ze er alles aan willen doen om hun mensen veilig te laten werken. Zo ligt er een sterke nadruk op beheersing van risico’s door middel van controlemechanismen zoals procedures en richtlijnen. Toch vinden er nog steeds incidenten plaats.

Hoe komt het toch dat er in de ene organisatie minder incidenten plaatsvinden dan in de andere? Dat heeft te maken met de factor mens. Mensen verschillen van elkaar.

Safety Leadership begint bij het inzicht van leidinggevenden in het eigen gedrag, motivatie en drijfveren én van werknemers in hun team of afdeling. Alleen dan kun je werken aan een grondig veiligheidsbewustzijn.

“Als leidinggevende speel je een belangrijke rol bij het inbrengen en in stand houden van een veiligheidscultuur. LTP TestNed kan je hierbij helpen. Uiteraard in samenspraak met de veiligheidsexperts binnen jouw organisatie. Zij richten zich vaak op de procedures en richtlijnen van veilig werken; wij focussen ons op de factor mens. Zowel op het individu als in samenspel met de bredere context van het team en de organisatie.”

Marius de Bruin - LTP TestNed

Hoe kan ik je helpen?

Wil je meer weten over dit thema, een voorbeeldrapport ontvangen of mag ik je bellen om een kennismakingsgesprek in te plannen? Vul je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Marius de Bruin
Managing Partner LTP TestNed
+31 6- 50 52 50 21