Safety Leadership

Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het versterken van de veiligheidscultuur. Inzicht in teamdynamieken helpt hierbij.

Meer info of een afspraak?

Safety Leadership

Organisaties stoppen veel energie in veilig werken. Zeer veel leidinggevenden geven aan dat zij er alles aan willen doen om hun mensen veilig te laten werken. Vaak ligt er al een sterke nadruk op beheersing van risico’s door middel van controlemechanismen zoals procedures en richtlijnen. Toch vinden er nog steeds incidenten plaats.

Onderzoek toont aan dat de factor mens steeds meer van belang is bij het verminderen van incidenten. Mensen verschillen immers in de wijze waarop ze omgaan met veiligheid.

Safety Leadership begint bij het inzicht van leidinggevenden in het eigen gedrag, motivatie en drijfveren én van werknemers in hun team of afdeling. Zo kan men werken aan een grondig veiligheidsbewustzijn.

“Als leidinggevende speel je een belangrijke rol bij het inbrengen en in stand houden van een veiligheidscultuur. LTP TestNed kan je hierbij helpen. Uiteraard in samenspraak met de veiligheidsexperts binnen jouw organisatie. Zij richten zich vaak op de procedures en richtlijnen van veilig werken; wij focussen ons op de factor mens. Zowel op het individu als in samenspel met de bredere context van het team en de organisatie.”

Marius de Bruin - LTP TestNed

Hoe kan ik jou helpen?

Wil je meer weten over dit thema, een voorbeeldrapport ontvangen of mag ik je bellen om een kennismakingsgesprek in te plannen? Vul je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Marius de Bruin
Managing Partner LTP TestNed
+31 6- 50 52 50 21