Safety Leadership

Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het versterken van de veiligheidscultuur. Inzicht in teamdynamieken helpt hierbij.

Meer info of een afspraak?

Safety Leadership

Bij het versterken van de veiligheidscultuur binnen organisaties spelen leidinggevenden een essentiële rol. Onze Safety Leadership aanpak richt zich zowel op de individuele ontwikkeling van leiders als op het versterken van de wisselwerking die zij met hun team hebben. Om zo de veiligheidscultuur verder te versterken.

Een focus op veilig werken

Veiligheid staat bij veel bedrijven en binnen veel sectoren hoog op de agenda. Het gaat immers over het welzijn van medewerkers. Maar het gaat ook over de continuïteit van het werk en duurzame inzetbaarheid. Incidenten en ongevallen op de werkvloer hebben, los van de impact op de medewerker zelf, een grote impact op het team en de organisatie als geheel.

Onderzoek toont aan dat de factor mens steeds meer van belang is bij het verminderen van incidenten. Mensen verschillen immers in de wijze waarop ze omgaan met veiligheid. Een groot deel van de incidenten en ongevallen is (helaas) te wijten aan menselijk handelen.

Lees meer over de Safety Leadership aanpak en het belang van persoonlijk leiderschap in onze whitepaper »

Het belang van goed leiderschap

Leiders op alle niveaus (directors, managers, teamleiders, supervisors) spelen een essentiële rol bij het versterken van de veiligheidscultuur. Zij maken het beleid rondom veiligheid, zorgen voor de implementatie en kunnen betrokkenheid en het onderling vertrouwen binnen een team versterken. Een goede leider vertoont niet alleen veilig gedrag, maar inspireert medewerkers om hetzelfde te doen.

“Als leidinggevende speel je een belangrijke rol bij het inbrengen en in stand houden van een veiligheidscultuur. LTP TestNed kan je hierbij helpen. Uiteraard in samenspraak met de veiligheidsexperts binnen jouw organisatie. Zij richten zich vaak op de procedures en richtlijnen van veilig werken; wij focussen ons op de factor mens. Zowel op het individu als in samenspel met de bredere context van het team en de organisatie.”

Marius de Bruin - LTP TestNed

Safety Leadership: onze aanpak

Safety Leadership begint dan ook bij het inzicht van leidinggevenden in het eigen gedrag, motivatie en drijfveren én in die van de werknemers in hun team of afdeling. Zo kan men werken aan een grondig veiligheidsbewustzijn.

Onze aanpak richt zich zowel op de individuele ontwikkeling van leiders als op het versterken van de wisselwerking die zij met hun team hebben. De vier stappen:

  1. Inzicht in de specifieke context. Alleen met kennis van deze context, is het mogelijk om de doelstelling en vraagstelling scherp te formuleren
  2. Kenmerken van de leider. Inzicht in persoonlijke eigenschappen door een ontwikkelassessment met diepgaand gesprek.
  3. Interacties leidinggevende en team. (Online) assessment voor alle teamleden en analyse van resultaten op teamniveau.
  4. Realisatie en discipline. Ontwikkelplan voor stimuleren van ontwikkeling van de leider én de teamontwikkeling.

Het doel van onze safety aanpak is om via gerichte leiderschaps- en teamontwikkeling de veiligheidscultuur te versterken. Met als ultiem doel: het sterk reduceren van incidenten en ongevallen.

Lees meer over de Safety Leadership aanpak en het belang van persoonlijk leiderschap in onze whitepaper »

Vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op deze pagina of bel Marius de Bruin, Partner LTP TestNed: +31 6 – 50 52 50 21

Hoe kan ik jou helpen?

Wil je meer weten over dit thema, een voorbeeldrapport ontvangen of mag ik je bellen om een kennismakingsgesprek in te plannen? Vul je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Marius de Bruin
Managing Partner LTP TestNed
+31 6- 50 52 50 21