Veilig werken

De factor mens in het kader van veilig werken is bepalend. Kan iemand het? Wil iemand het? En blijft iemand het doen (ook onder druk)? LTP TestNed helpt je met individuele (online) veiligheidsassessments aan de poort én bij ontwikkeling.

Voorbeeldrapport ontvangen?  Meer info of een afspraak?

Veilig werken

Het versterken van de veiligheidscultuur is een veelgehoorde wens van organisaties. Daarnaast willen zij de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers vergroten.

De factor mens in het kader van veilig werken is bepalend. Kan iemand het? Wil iemand het? En blijft iemand het doen (ook onder druk)?

Mensen verschillen in hoe zij omgaan met veiligheidsrisico’s

  • Bijvoorbeeld in hoe zij omgaan met ineens oplopende werkdruk (hectiek)
  • In hoe zij omgaan met verandering
  • In termen van capaciteiten en vermogens

Een (online) veiligheidsassessment biedt de nodige inzichten

Een (online) veiligheidsassessment biedt de nodige inzichten: Beschikt iemand over de gewenste kwaliteiten en vaardigheden? Wat zijn iemands sterke kanten, kansen, aandachtspunten en risico’s vanuit veiligheidsperspectief? LTP TestNed helpt je met individuele (online) veiligheidsassessments aan de poort én bij ontwikkeling.

“De opleiding tot Registerloods wordt georganiseerd door het Loodswezen zelf. Wij hebben er elk belang bij dat kandidaten die aan de opleiding beginnen, deze ook afronden. We willen graag weten wat voor vlees we in de kuip hebben! Geografische kennis en wetten kunnen we ze aanleren. Belangrijker is dat kandidaten goed kunnen manoeuvreren, mensenkennis hebben, stressbestendig zijn en communicatief sterk. Én zij moeten goed kunnen multitasken, ook onder druk. Dat wordt gemeten in een praktijksimulatie. We hebben gezien dat een aantal mensen van wie we dachten dat ze potentieel goed waren, nu vastlopen bij het multitasken. Een goede extra filter om de beste kandidaten te selecteren voor de opleiding.”

Dennis de Boer - Coördinator Opleidingen en Trainingen

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over dit thema, een voorbeeldrapport ontvangen of mag ik je bellen om een kennismakingsgesprek in te plannen? Vul je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Marius de Bruin
Managing Partner LTP TestNed
+31 6- 50 52 50 21

 

Diensten

Veiligheidsassessment

Een veiligheidsassessment is een goede voorspeller van veiligheidsbewust handelen in de praktijk. Beschikt die (nieuwe) medewerker over de juiste aanleg, kwaliteiten en vaardigheden? Is er een match met de functie én de organisatie?

De Veiligheidsfactor™

De Veiligheidsfactor™ is een online assessment dat persoonskenmerken in kaart brengt die van belang zijn bij veiligheidskritische functies. Met als belangrijkste conclusie: de mate waarin sprake is van risico’s in het kader van veiligheid.

Veiligheidskeuringen

Steeds meer bedrijven testen mensen die een veiligheidskritische functie (gaan) vervullen. Voor sommige functies is een veiligheidskeuring zelfs wettelijk verplicht. Wij zijn door zowel Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) als RailAlert erkend voor het verrichten van veiligheidskeuringen.

Inzicht en Advies

LTP TestNed biedt inzicht en advies om de veiligheidscultuur in jouw team én organisatie te versterken. Wij doen dit door: (1) antwoorden te formuleren op veelvoorkomende vraagstukken, (2) ondersteuning te bieden bij cultuur- en organisatieverandering, (3) interventies te verzorgen op het bestaande proces, en (3) procedures die het veilig werken ondersteunen op een effectieve manier te implementeren.