Veilig werken

De factor mens in het kader van veilig werken is bepalend. Kan iemand het? Wil iemand het? En blijft iemand het doen (ook onder druk)? LTP TestNed helpt je met individuele (online) veiligheidsassessments aan de poort én bij ontwikkeling.

Voorbeeldrapport ontvangen?  Meer info of een afspraak?

Veilig werken

Het versterken van de veiligheidscultuur is een veelgehoorde wens van organisaties. Daarnaast willen zij de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers vergroten.

De factor mens in het kader van veilig werken is bepalend. Kan iemand het? Wil iemand het? En blijft iemand het doen (ook onder druk)?

Mensen verschillen in hoe zij omgaan met veiligheidsrisico’s

  • Bijvoorbeeld in hoe zij omgaan met ineens oplopende werkdruk (hectiek)
  • In hoe zij omgaan met verandering
  • In termen van capaciteiten en vermogens

Een (online) veiligheidsassessment biedt de nodige inzichten

Een (online) veiligheidsassessment biedt de nodige inzichten: Beschikt iemand over de gewenste kwaliteiten en vaardigheden? Wat zijn iemands sterke kanten, kansen, aandachtspunten en risico’s vanuit veiligheidsperspectief? LTP TestNed helpt je met individuele (online) veiligheidsassessments aan de poort én bij ontwikkeling.

“De opleiding tot Registerloods wordt georganiseerd door het Loodswezen zelf. Wij hebben er elk belang bij dat kandidaten die aan de opleiding beginnen, deze ook afronden. We willen graag weten wat voor vlees we in de kuip hebben! Geografische kennis en wetten kunnen we ze aanleren. Belangrijker is dat kandidaten goed kunnen manoeuvreren, mensenkennis hebben, stressbestendig zijn en communicatief sterk. Én zij moeten goed kunnen multitasken, ook onder druk. Dat wordt gemeten in een praktijksimulatie. We hebben gezien dat een aantal mensen van wie we dachten dat ze potentieel goed waren, nu vastlopen bij het multitasken. Een goede extra filter om de beste kandidaten te selecteren voor de opleiding.”

Dennis de Boer - Coördinator Opleidingen en Trainingen

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over dit thema, een voorbeeldrapport ontvangen of mag ik je bellen om een kennismakingsgesprek in te plannen? Vul je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Marius de Bruin
Managing Partner LTP TestNed
+31 6- 50 52 50 21

 

Relevante berichten

Het aantal bedrijfsongevallen blijft stijgen!

Eén moment van onoplettendheid, afleiding, toch iets doen waarvan je eigenlijk weet dat het niet mag of onhandig is, en een nieuw bedrijfsongeval is een feit. De inspectie SZW heeft deze week nieuwe cijfers gepresenteerd en deze zijn alarmerend. Expliciet wordt de toenemende werkdruk genoemd.

LTP in het AD: Hier testen ze hoe goed sollicitanten tegen stress kunnen

Een interview met Jan Kwint en Marius de Bruin van LTP en enkele assessmentkandidaten. Bij LTP worden jaarlijks duizenden mensen getest. Bijvoorbeeld omdat ze in de race zijn voor een bepaalde functie of zich verder willen ontwikkelen. Emotionele stabiliteit is hierbij minstens zo belangrijk als logisch kunnen redeneren.

Weinig betrokken medewerkers vormen een veiligheidsrisico!

De veiligheidsrisico’s voor bijvoorbeeld een psycholoog zijn op het werk minimaal. Want wat kan er gebeuren achter je laptop of als je in gesprek bent? Een ander verhaal is het voor werknemers in sectoren waar de risico’s dagelijks aanwezig zijn: mensen die werken met gevaarlijke stoffen, werken op hoogte of werken met machines. Maar ook […]