Veiligheidsassessment

Beschikt iemand over de gewenste kwaliteiten en vaardigheden? Wat zijn iemands sterke kanten, kansen, aandachtspunten en risico’s vanuit veiligheidsperspectief?

Goede, competente medewerkers in veiligheidskritische functies zijn essentieel voor iedere organisatie. Een veiligheidsassessment is een goede voorspeller van veiligheidsbewust handelen in de praktijk.

Beschikt die kandidaat of medewerker over de juiste aanleg, kwaliteiten en vaardigheden om de functie naar behoren uit te voeren? Of heeft iemand de aanleg om deze vaardigheden te ontwikkelen? Wat zijn iemands sterke kanten, kansen, aandachtspunten en risico’s? Is er een match met de functie én de organisatie?

Een veiligheidsassessment biedt hier een antwoord

Het doel van een veiligheidsassessment is om zeker te stellen dat iemand die een veiligheidskritische functie vervult of gaat vervullen, de juiste aanleg, kwaliteiten en vaardigheden heeft waarmee veiligheidsrisico’s geminimaliseerd kunnen worden. LTP TestNed heeft veel ervaring met het afnemen van assessments op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau. De afgelopen jaren hebben vele duizenden kandidaten aan een veiligheidsassessment deelgenomen. Hierdoor hebben wij veel kennis en ervaring in het veiligheidsdomein.

Lees verder over de invloed van gedrag en persoonlijkheid op veiligheidsbewustzijn handelen van medewerkers in onze whitepaper: de psychologie achter veilig werken »

Werkwijze

De kandidaat bezoekt een LTP TestNed vestiging. Na een duidelijke instructie begint het programma. De kandidaat doet bijvoorbeeld een intelligentietest, vult persoonlijkheidsvragenlijsten in en/of heeft een interview met een psycholoog. Daarnaast neemt de kandidaat optioneel deel aan een praktijksimulatie of een (online) assessmentgame.

Met de tests brengen wij o.a. in kaart: reactievermogen, selectieve aandacht, concentratievermogen, verlengde aandacht, stresstolerantie, herstelvermogen, verdeelde aandacht en volgehouden aandacht. De persoonlijkheidsvragenlijsten bieden bijvoorbeeld inzicht in zelfstandigheid, overwicht en verantwoordelijkheid.

Wat levert een veiligheidsassessment op?

De resultaten van de tests, vragenlijsten, praktijksimulatie of game en de inzichten van de psycholoog worden verzameld in een geschreven rapport. In dit assessmentrapport staat een duidelijk advies en eventuele aanbevelingen. Het rapport wordt na goedkeuring van de kandidaat doorgestuurd naar de opdrachtgever.

Voor welke functies is een veiligheidsassessment relevant?

Het veiligheidsassessment van LTP TestNed met focus op veilig werken is voor uiteenlopende functies relevant. Wij merken dan ook dat steeds meer diverse organisaties gebruikmaken van onze diensten. Enkele voorbeeldfuncties:

  • Operators
  • (Kraan)machinisten
  • Tram- en metrobestuurders
  • Verkeersleiders
  • Fabrieksmedewerkers

Persoonlijke benadering

Een assessment doen is altijd spannend. Zeker voor mensen die hier nog niet eerder mee te maken hebben gehad. Bij LTP TestNed worden kandidaten op persoonlijke wijze begeleid. Wij doen er alles aan om de kandidaten te ontzorgen, zodat zij zich helemaal op hun assessment kunnen richten.

Wil je meer informatie ontvangen per e-mail of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Wat is het?

Een veiligheidsassessment biedt zicht op de geschiktheid van een kandidaat voor een bepaalde functie (of het potentieel daartoe).
Wat levert het op?

Een assessmentrapport met een duidelijk advies en aanbevelingen.
Wat houdt het in?

  • Persoonlijkheidsvragenlijsten
  • Intelligentietests
  • Game of praktijksimulatie
  • Interview met een psycholoog
Waar?

Bij LTP TestNed: Amstelveen, Bergen op Zoom, Eindhoven, Groningen, Heerhugowaard, Rotterdam of Zwolle.

Hoe kunnen wij je helpen?