Veiligheidskeuringen

Steeds meer bedrijven testen mensen die een veiligheidskritische functie (gaan) vervullen. LTP TestNed is het grootste bureau van Nederland op het gebied van veiligheidskeuringen. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring binnen de sector openbaar vervoer in het algemeen en binnen de spoorsector in het bijzonder.

Verplichte periodieke veiligheidskeuringen

Nederland kent specifieke wetgeving omtrent wettelijke veiligheidsfuncties waarvoor periodieke veiligheidskeuringen verplicht zijn. LTP TestNed is erkend door zowel Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) als RailAlert voor het verrichten van deze veiligheidskeuringen. Daarnaast heeft LTP TestNed een overeenkomst met veel gemeentelijke vervoersbedrijven voor het keuren van medewerkers in het kader van de Wet Lokaal Spoor.

Werkwijze

De kandidaat bezoekt een LTP TestNed vestiging en na een duidelijke instructie begint het programma. De kandidaat doet een aantal tests, vult enkele persoonlijkheidsvragenlijsten in en heeft een interview met een psycholoog. Eventueel wordt ook een keuringsarts bezocht.

In een wettelijke veiligheidskeuring brengen wij o.a. in kaart: reactievermogen, selectieve aandacht, concentratievermogen, verlengde aandacht, stresstolerantie, herstelvermogen, verdeelde aandacht en volgehouden aandacht. De persoonlijkheidsvragenlijsten bieden bijvoorbeeld inzicht in zelfstandigheid, overwicht en verantwoordelijkheid.

Persoonlijke benadering

Een veiligheidskeuring is altijd spannend. Zeker voor mensen die hier nog niet eerder mee te maken hebben gehad. Bij LTP TestNed worden kandidaten op persoonlijke wijze begeleid. Wij doen er alles aan om de kandidaten te ontzorgen, zodat zij zich helemaal op hun veiligheidskeuring kunnen richten.

Wat levert een veiligheidskeuring op?

De resultaten van de tests, vragenlijsten en de inzichten van de psycholoog worden verzameld in een rapport. In dit keuringsrapport staat een duidelijk advies en eventuele aanbevelingen. Het keuringsrapport wordt na goedkeuring van de kandidaat doorgestuurd naar de opdrachtgever. Geeft de kandidaat geen toestemming, dan worden aan de hand van de wettelijke bepalingen, de juiste stappen genomen.

Wie testen wij bijvoorbeeld?

 • Trambestuurders
 • Metrobestuurders
 • Machinisten
 • Rangeerders
 • Treindienstleiders
 • Verkeersleiders
 • Buschauffeurs

Wil je meer informatie ontvangen per e-mail of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Wat is het?

Een veiligheidskeuring, voor sommige functies is dit zelfs wettelijk verplicht.
Wat levert het op?

Een keuringsrapport met een duidelijk advies en aanbevelingen.
Wat houdt het in?

 • Tests (stresstolerantie/ concentratievermogen)
 • Persoonlijkheidsvragenlijsten
 • Interview met een psycholoog
 • Optioneel: keuringsarts
Waar?

Bij LTP TestNed: Amstelveen, Bergen op Zoom, Eindhoven, Groningen, Heerhugowaard, Rotterdam of Zwolle.

Hoe kunnen wij je helpen?