Veilig werken

Veiligheidsfactor

Bij veel organisaties staat veiligheid hoog op de agenda. De Veiligheidsfactor is een online assessment dat zich specifiek richt op de persoonskenmerken in relatie tot veilig werken. Met als belangrijkste conclusie: is er een risico op het gebied van veilig werken?

Het rapport van De Veiligheidsfactor versterkt het veiligheidsbewustzijn van medewerkers en kan gebruikt worden als input voor selectie- of ontwikkelvraagstukken.

Werkwijze

De kandidaat ontvangt per e-mail een uitnodiging om de Veiligheidsfactor in te vullen. Het invullen van dit compacte online assessment duurt ongeveer 35 minuten. Het bestaat uit een test (informatieverwerking: aandacht en concentratie), een persoonlijkheidsvragenlijst en een werkstijlenvragenlijst.

Wat levert de Veiligheidsfactor op?

Na het doorlopen van het online assessment wordt er direct een rapport gegenereerd. Dit kan direct worden gedownload en wordt na goedkeuring doorgestuurd naar de opdrachtgever. Er is een rapport beschikbaar voor de kandidaat (met gerichte ontwikkeltips) en voor de recruiter/interviewer (met interviewvragen).

Onderdelen van het rapport:

  • Conclusie: is er sprake van risico’s in het kader van veiligheid (laag risico / enig risico / hoog risico).
  • Resultaten van de test en vragenlijsten: informatieverwerking, stressbestendigheid, plichtsgetrouw, onafhankelijkheid, risicobereidheid, kwaliteitsgerichtheid en besluitvaardigheid.
  • Kwaliteiten en aandachtspunten in het kader van veilig werken.
  • Bijlage: ontwikkeltips of interviewvragen

Wil je meer informatie ontvangen per e-mail of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Wat is het?

Een online assessment gericht op veiligheidskritische functies (selectie en ontwikkeling).
Wat levert het op?

Zicht op mogelijke risico’s bij de invulling van een veiligheids-kritische functie. Dit kan als input gebruikt worden bij selectie-beslissingen en ontwikkeling.
Wat houdt het in?

  • Een test: informatieverwerking
  • Twee vragenlijsten: persoonlijkheid en werkstijlen
  • Game of praktijksimulatie
  • Optioneel: telefonische nabespreking
Waar?

Het online assessment kan thuis of op het werk (op een rustige plek) worden ingevuld.

Hoe kunnen wij je helpen?