Veerkracht en De-escalerend Vermogen: belangrijke kenmerken van een goede, duurzaam inzetbare BOA

Veerkracht en De-escalerend Vermogen: belangrijke kenmerken van een goede, duurzaam inzetbare BOA

We merken allemaal dat de maatschappij de laatste jaren is verhard. De media staat vol met incidenten waarbij mensen in publieke functies, waaronder BOA’s, te maken krijgen met oplopende emoties en agressie van omstanders.

Niet iedere escalatie kan voorkomen worden. Maar veel incidenten kunnen wel in de kiem gesmoord worden door het de-escalerend handelen van de betrokkenen. Daarom zetten steeds meer organisaties de De-escalatiescan in van LTP TestNed, waaronder de gemeente Amsterdam.

Het vraag nogal wat veerkracht van medewerkers om blijvend om te kunnen gaan met soms oplopende emoties en agressie. Zaken als stressbestendigheid, zelfvertrouwen, inlevingsvermogen en optimisme zijn van groot belang voor iemands de-escalerend vermogen. Net als sociale vaardigheden en inzicht.

Goede, duurzaam inzetbare BOA’s zorgen voor een veiligere stad. Zorg er daarom voor dat je kritisch kijkt naar (nieuwe) medewerkers. Is hij of zij gemakkelijk, moeilijk of geheel niet in staat om de-escalerend op te kunnen treden? Maar houdt ook een vinger aan de pols: tonen je medewerkers nog voldoende veerkracht om escalaties de baas te kunnen blijven? Dit geeft grip op duurzame inzetbaarheid.

Vrijblijvend een demo aanvragen?

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt meer informatie over de De-escalatiescan. Hoe gaat in zijn werk? Voor wie is het geschikt? Hoe ziet het rapport eruit? Wat kost het? Plus de antwoorden op al jouw verdere vragen.