Veiligheidsassessment

Veiligheidsassessment

Veiligheid in organisaties wordt deels geborgd door protocollen, richtlijnen en de inrichting van een optimale werkomgeving, maar de factor ‘mens’ kan en mag zeker niet onderschat worden. Goede, competente medewerkers in veiligheidskritische functies zijn essentieel voor iedere organisatie. Een veiligheidsassessment biedt de nodige inzichten.

Een veiligheidsassessment biedt inzicht in het veiligheidsbewust handelen in de praktijk van (potentiële) medewerkers. Beschikt iemand over de juiste kwaliteiten en vaardigheden om de functie naar behoren uit te voeren? Of in ieder geval de aanleg heeft om deze te ontwikkelen? Wat zijn iemands sterke kanten, kansen, aandachtspunten en risico’s?

In onze veiligheidsassessments staat de factor mens centraal: ‘the human factor in safety’.

Is er een match met de functie én de organisatie?
TestNed is onderdeel van LTP en heeft veel ervaring met het afnemen van assessments op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau. De afgelopen jaren hebben wij vele duizenden kandidaten beoordeeld voor functies waarin een balans tussen servicegerichtheid, de-escalerend vermogen en handhaving vereist is. Op basis van deze kennis en ervaring kunnen wij voor u zeer gericht kandidaten testen. Hierdoor hebben onze assessments een hoge voorspellende waarde.

Met een veiligheidsassessment van TestNed krijgt u medewerkers die passen bij de betreffende functie én bij uw organisatie.

Persoonlijke benadering
Een assessment doen is altijd spannend. Zeker voor mensen die hier nog niet eerder mee te maken hebben gehad. Bij TestNed worden kandidaten op een persoonlijke wijze begeleid. Zij krijgen een uitnodiging met een duidelijke uitleg van het assessmentdoel en het programma. En op de dag zelf worden zij hartelijk ontvangen en op hun gemak gesteld. Wij doen er alles aan om de kandidaten te ontzorgen, zodat zij zich helemaal op hun assessment kunnen richten.